Vegan nacho’s maken

 • Voorbereiding
  15 Minuten

Deze vegan nacho’s bewijzen dat vegan eten niet minder hoeft te zijn dan een versie met vlees. Integendeel, deze snack voor bij de borrel is geweldig. De frisse tomaat, knapperige nacho chips en verse pittige guacamole zijn een fijne combinatie. Dit hapje is leuk om te delen, maar misschien nog wel beter wanneer je het helemaal voor jezelf hebt. Binnen een half uurtje staan deze nacho’s op tafel.

Ingredients

  Directions

  Step1

  Start met het voorverwarmen van de oven op circa 200 graden Celsius.

  Step2

  Maak de tomatensalsa door de tomaten erg fijn te snijden en te mengen met de olijfolie, het citroensap en de gesneden peterselie. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  Step3

  Maak de guacamole door de avocado’s te prakken en deze te mixen met het knoflookpoeder, de gesneden rode peper en wat zout en peper. Zorg dat de kruiden goed door het avocadomengsel geroerd worden.

  Step4

  Doe de nacho chips in een ovenschaal en rasp er flink wat vegan kaas overheen. Laat de schaal ongeveer tien minuten in de oven staan.

  Step5

  Haal de nacho’s uit de oven. Je kunt ervoor kiezen om de guacamole en de salsasaus over de nacho’s te verdelen of om ze los te serveren in bakjes. Genieten maar.

  Bekijk deze borrelhapjes ook eens:

  Leave a Review