Heerlijk pittige gyoza’s voor bij de borrel

  • Voorbereiding
    20 Minuten

Deze gyoza’s zijn het ideale borrelhapje voor iedereen die wel houdt van wat smaak en kruiden. Ze zijn erg makkelijk te maken en voegen toch net iets meer toe aan je borrel of feestje dan de standaard frituurmix. Wanneer je het recept ook geschikt wil maken voor vega’s, kun je gemakkelijk het gehakt vervangen. Je kunt de gyoza’s met van alles vullen. Maak je gasten en jezelf blij met deze fantastische borrelhapjes.

Ingrediënten

Bereiding van dit gerecht

Stap 1

Leg het gehakt in een grote kom en doe daar alle kruiden en de sojasaus en oestersaus bij. Kneed het geheel door elkaar.

Stap 2

Snijd de Chinese kool en de bosui in kleine stukken en voeg ze bij het gehakt. Mix dit weer door elkaar zodat het mengsel goed kan marineren.

Stap 3

Leg alle gyozavellen op een vlakke ondergrond en vul ze met het gehaktmengsel.

Stap 4

Vouw de vellen dicht en om duw de randen aan met een vork om er zeker van te zijn dat ze stevig dicht zitten. Stop dus niet teveel vulling in de vellen, want dan sluiten ze moeilijker.

Stap 5

Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de gyoza’s met de deksel op de pan in een paar minuten goudbruin. Voor een gezondere optie kun je ze in de oven bakken of in een pan stomen.

Bekijk deze borrelhapjes ook eens: