Verse humus met groenten voor de vegan borrelaars

 • Voorbereiding
  10 Minuten

Het is altijd leuk om op een borrel of feestje wat vegan hapjes te serveren. Ook wanneer niemand volgens een vegan dieet eet, zijn dit erg lekkere en vaak gezonde opties. Deze zelfgemaakte hummus met snackgroenten is een geweldig hapje dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Ook is het makkelijk om te maken, de korte bereidingstijd van ongeveer tien minuten is dit heerlijke borrelhapje meer dan waard.

Ingredients

  Directions

  Step1

  Je begint met het maken van de humus. Dit gaat heel snel en makkelijk. Snijd de teentjes knoflook erg fijn of gebruik een knoflookpers.

  Step2

  Doe de kikkererwten, alle kruiden, en flink wat citroensap in een blender. Heb je geen blender, dan kan je bijvoorbeeld ook een staafmixer of keukenmachine gebruiken. Mix dit op een hoge stand totdat het een romig mengsel is geworden. Zorg dat alle knoflook goed is gemixt, zodat er geen grote knoflookstukken in de humus zitten.

  Step3

  Snijd de snackgroenten in behapbare parten, die goed in de humus te dopen zijn.

  Step4

  Rol de wraps op en snijd ze in ongeveer acht kleinere rolletjes.

  Step5

  Serveer de groenten op een mooie plaat of mooi bord, en de humus in een schaal of bak. Zo kan iedereen zijn groenten wel of niet met de humus combineren en zorg jij voor een stijlvolle opdiening.

  Bekijk deze borrelhapjes ook eens: