Welke hapjes serveer je tijdens een borrel met vrienden?

Borrelen met vrienden is altijd gezellig. Lekker bijkletsen onder het genot van een hapje of drankje, wat wil je nog meer? Wanneer jij de borrel organiseert is het handig om van tevoren te bepalen welke hapjes je gaat serveren. Je wil dat iedereen ervan kan genieten en dat er genoeg is, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Lees hier alles over de lekkerste en makkelijkste hapjes voor bij de borrel.

Vlees, vis en vega

Vooral bij een grotere groep zijn er vaak mensen met een afwijkend dieet. Probeer dus rekening te houden met de verschillende voorkeuren door veel te variëren met je hapjes. Vaak kunnen recepten ook vegetarisch of vegan worden gemaakt. Pasteitjes, loempia’s en quiches bijvoorbeeld kun je vullen met allemaal verschillende ingrediënten. Zo kun je gemakkelijk een vlees, vis en vega optie aanbieden zonder drie verschillende recepten te hoeven gebruiken. Ook toastjes zijn een goede optie. Serveer de toastjes bijvoorbeeld met hummus, tonijnsalade en worstjes. Zo is er voor ieder wat wils en kunnen je gasten zelf bepalen wat ze wel en niet eten. Welke vegan hapjes zijn bij jou favoriet?

Gezond en licht

Of je nou na de borrel gaat eten of voor de borrel al gegeten hebt, je wil jezelf niet helemaal vol eten met borrelhapjes. Daarom is het fijn om de hapjes gezond en licht te houden. Zo kun je ultiem genieten zonder een vol gevoel te hebben. Lekkere snackgroentes met een zelfgemaakt dipje of gegrilde groenten in bladerdeeg zijn hier goede voorbeelden van. Natuurlijk zijn alle eerder genoemde hapjes ook gezond en lekker. Een borrelhapje hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn om smakelijk te zijn en luxe te ogen. Je kunt ze er mooi uit laten zien door met verse kruiden te garneren of op een charmante schaal te serveren.

Geef een reactie