De lekkerste zomerse hapjes voor een avondje borrelen

Een mooie zomerdag afsluiten met een gezellige borrel met vrienden of familie, wat wil je nog meer? Wanneer jij de borrel organiseert is het leuk om zelf wat hapjes te maken. Dit staat niet iets luxer dan de kant en klare hapjes uit de supermarkt, en is vaak ook veel lekkerder. Hoewel zelfgemaakte hapjes top zijn, wil je hier natuurlijk niet al te veel tijd aan kwijt zijn. Lees hier hoe je geweldige zomerse borrelhapjes creëert zonder dat je je urenlang hoeft uit te sloven in de keuken.

Zomers en licht

Houd de hapjes simpel en licht. Hierdoor raak je niet heel snel vol van de borrel en kan je veel verschillende dingen proeven. Dit kun je ook controleren door wat kleinere porties te maken. Een simpel stukje meloen met Spaanse ham is al een goed hapje, zonder dat het heftig is. Ook bladerdeeghapjes of komkommerrolletjes met zalm of andere vis zijn geschikte opties. Het lichte kun je dan combineren met een volle smaak, door bijvoorbeeld veel verse kruiden en garneringen te gebruiken. Zo creëer je heerlijke borrelhapjes die niet zo zwaar op de maag liggen.

Koud, koud en nog eens koud

Het is een warme zomeravond en iedereen moet even bijkomen van de nog hetere dag. Dan is het heel handig om koude hapjes te serveren. Dit is niet alleen geschikt voor de temperatuur, maar ook fijn voor de bereidingstijd. Veel koude hapjes kunnen snel bereid worden en besparen jou flink wat tijd in de keuken. Ook kun je ze vaak van tevoren maken, zodat je niet tijdens de borrel nog aan het koken bent. Denk bijvoorbeeld aan lekkere wraps, salades of spiesjes met verse vis en groenten. Zo kun jij gaan genieten van het weer en het gezelschap.

Geef een reactie