Inspiratie voor zelfgemaakte hapjes

Of je nu een groot feest organiseert of in je eentje op de bank iets lekkers wil eten, de zelfgemaakte borrelhapjes zijn altijd de beste. Je kunt het zo makkelijk of ingewikkeld maken als je zelf wil, zolang je maar plezier hebt van het koken en natuurlijk het eten. Lees hier alles wat je moeten weten over het zelf maken van de lekkerste hapjes.

De gelegenheid

Het moment en de gelegenheid waar je alles voor maakt zijn bepalend voor de soort hapjes die je het beste kan serveren. Als het gaat om een borrel voor het eten, zijn lichte en subtiele borrelhapjes erg fijn. Mini pizza’s met gegrilde groenten, toastjes met verse vis of gevulde groenten zijn hele geschikte opties. Maak je hapjes voor later op de avond, dan kan je zout en zoet goed afwisselen. Fruit met een chocolade coating, zalmrolletjes en loempia’s zijn uiteenlopende hapjes die je allemaal gemakkelijk zelf kunt maken. Bedenk dus goed voor welke gelegenheid je kookt en waar je gasten en jijzelf op dat moment behoefte aan zullen hebben.

Variatie

Variatie is erg belangrijk bij het maken van borrelhapjes. Veel mensen hebben weinig zin om de hele avond hetzelfde te eten, en het is ook handig om rekening te houden met persoonlijk diëten en voorkeuren. Zo kan je bijvoorbeeld van één recept een visoptie, vleesoptie en vegan optie maken. Hier zijn quiches, gyoza’s en wraps heel handig voor. Ook kan je koude en warme hapjes combineren om de variatie erin te houden. Hapjes als kaasstengels en vleesspiesjes kun je zowel warm als koud serveren. Verder kun je verschillende zelfgemaakte sausjes en dips neerzetten, zodat je hapjes wat extra smaak krijgen. Houd vooral ook rekening met wat je zelf lekker vindt, want als je je hebt uitgesloofd in de keuken wil je natuurlijk wel beloond worden.

Geef een reactie